December,  Nørderi,  Vinter

Naturhistorier.dk i din radio

Har du lyttet til den nye radiokanal Radio4? Så har du måske hørt vores sprøde stemmer som reportere i det faste lørdagsprogram ‘Vildspor’.
Biologerne bag stemmerne på ‘Vildspor’. Fra venstre Rasmus Ejrnæs, Lærke Sofie Glerup og Emil Skovgaard Brandtoft. Foto: Tor Birk Trads, Radio4

Radio4 gik i luften d. 1. november 2019 – og vi gik med. Hver lørdag kan du nemlig høre os (Emil Skovgaard Brandtoft og Lærke Sofie Glerup), når vi fra kl. 10.05-12.00 tager i felten i programmet ‘Vildspor’.

I studiet befinder den altid skarpe Rasmus Ejrnæs sig, der er seniorforsker på Aarhus Universitet. Sammen med en skarpsindig gæst i studiet, tager han dagens emne under kærlig behandling, ligesom vi sammen med mindst lige så dygtige felteksperter besøger mindst et spændende naturområde i Danmark i hvert program.

Til reportager er der ikke noget, der hedder dårligt vejr. Her på den sydligste spids af Rubjerg Knude. Fra venstre Lærke Sofie Glerup, Roar Poulsen (ekspert i lav og mos) og Andrew Davidson (vores totalt uundværlige producer).
Fra vores allerførste reportage, som måske krævede lidt ekstra gode råd. Her er vi sammen med Mikkel Krause fra vores produktionsselskab Videnslyd A/S.

Indtil videre kan du høre om storslået svampediversitet i Suserup Skov, om nationalparkernes arbejde med naturbevarelse med besøg i Nationalpark Mols Bjerge og om jagten på de intelligente, men skræmmende, kragefugle. Og mange flere programmer er på vej.

Det er en spændende udfordring at lave feltreportager i de mørke og regnfulde vintermåneder, og vi glæder os som små børn juleaften til, at foråret igen står for døren med endnu flere skønne naturoplevelser og -historier til både ‘Vildspor’ og Naturhistorier.dk.

Vil du lytte med? Så kan du tænde for din radio hver lørdag fra kl. 10.05-12.00 eller finde programmerne på Radio4’s hjemmeside eller der, hvor du normalt henter dine podcasts.

4 kommentarer

 • Jim Karlstrøm

  Super gode programmer – bliv endelig ved.

  Ønsker et par programmer med fx fokus på stenrev/ålegræs og disse biotopers betydning i DK natur 🙂 Jim

  • Naturhistorier

   Hej Jim. Mange tak! Vi håber, at du fortsat vil lytte med 🙂
   Og spændende tema med stenrev og ålegræs. Vi har ikke rigtig beskæftiget os med vand-naturen i det hele taget. Men mon ikke et nok skal komme. Vi tager ønsket med i hvert fald.

   Mange hilsner,
   Emil og Lærke

 • Frank Rødgaard

  Der var for nyligt en episode om Blæst og “vild” natur. Med lidt om vindmøller og natur på land. Men syntes faktisk at en lille serie af episoder med vindmøllers indflydelse på diversiteten i havet kunne værespændende. Både i en oprettelses fase men også på lang sigt. Det er jo enorme lavvandede områder det drejer sig om. Og det har jo sikkert nogen indvirkning både på godt og ondt (eller måske nærmere omvendt)
  De første større anlæg har jo stået noget tid nu, så indvirkning må kunne ses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.