Ugens naturhistorie: Fuglesang i vintermørket
Selvom vinteren står for døren og døgnet har langt flere mørke end lyse timer, kan man stadig være heldig at høre fuglesang i haven eller på en tur i skoven. November er en lang måned. Den har godt nok kun…
Ugens naturhistorie: Årets store invasioner (del 1)
Danmark er fuld af arter. Knapt 40.000 for at være mere præcis. Men næsten hvert år oplever vi i Danmark store invasioner af forskellige dyr. Vi ser tilbage på nogle af dette års invasioner lige her. Tidselsommerfugl:I forsommeren væltede det…
Ugens naturhistorie: Nordens papegøjer er landet
Gennem snart tre uger har Danmark haft besøg af usædvanligt mange sjældne gæster fra den russiske tajga. Krognæbbene har indtaget landets rønnebærtræer i et omfang, der er ikke set mage til i næsten 130 år. Langt mod nord og øst…
Ugens naturhistorie: Glæden ved de gamle træer
I dag er 14-15 % af Danmarks areal dækket af skov. Alligevel skal man kigge langt efter skov af rigtig god kvalitet når det gælder biodiversitet – altså en stor variation af arter. I et lille stykke vestsjællandsk, urørt skov…
Ugens naturhistorie: Olden i skovbunden
Har du lagt mærke til, at der er rigtig mange frugter på både eg og bøg i år? 2019 bliver ét blandt mange oldenår – og det kan rigtig mange arter leve godt af. Det knaser på stierne i øjeblikket,…