Ugens naturhistorie: Verdens største (nulevende) hjort
Redaktionen på naturhistorier.dk er draget på en forlænget weekend til de svenske skove. Derfor skal ugens naturhistorie handle om en art, der er vidt udbredt i Sverige og som vi måske kan komme til at se mere til i Danmark…
De første 300 fuglearter – og vejen dertil
Fugle fylder en del i mit liv. Over de sidste 10-12 år har de fyldt tiltagende mere og mere. Det betyder, at min samlede artsliste over fugle set i Danmark nu har ramt et skarpt hjørne – 300 arter. Det…
Ugens naturhistorie: Rød fluesvamp – en giftig samarbejdspartner
Sensommer og efterår er svampetid, så selvfølgelig skal vi også have en svamp med i denne uges naturhistorie. En af de mest karakteristiske svampe i de danske skove er rød fluesvamp og den skal det handle om her. Når kalenderen…
Ugens naturhistorie: Hvepseedderkoppen – den maskerede klimaflygtning
Hvordan reagerer du, når du ser en hveps? De færreste får nok lyst til at røre ved eller sågar spise den. Og den reaktion nyder hvepseedderkoppen godt af. Arten er først kommet til landet inden for de seneste små 30…
Ugens naturhistorie: Æbler lyser rødt på egetræernes blade
Indrømmet! Det er en skør overskrift, for selvfølgelig vokser æbler ikke på egetræer. Og så alligevel. Lige nu kan man i hvert fald se egetræer med store røde og grønne æblelignende kugler på bladene. Det er stor galæblehveps, der har…