Ugens naturhistorie: Skovens headbangende trommeslager
Tre hele næb! Så mange næblængder slider en stor flagspætte i løbet af bare ét år. Det er nemlig hårdt arbejde at hakke sig vej gennem bark og træfibre på jagt efter insektlarver og at hive frø ud af grankogler.…
Ugens naturhistorie: Oktobers bedste nektarkilde
Dagene er efterhånden ret korte, der er is på bilruderne om morgenen og tågen ligger tykt i lavningerne i landskabet. Vi er i sidste halvdel af oktober, men der er stadig gang i enkelte arter af insekter derude. Et godt…
Ugens naturhistorie: Gæs på træk
Om efteråret flytter mange fugle sig. Fugle kommer til Danmark nordfra, mens andre trækker fra Danmark og sydpå. Nogle af de mest bemærkelsesværdige trækkere må næsten være gæssene, når de højt skræppende og i formationer flyver over efterårshimlen. I denne…
Ugens naturhistorie: Flagermus i dagslys
De fleste forbinder nok flagermus med mørke nætter, dybe grotter og en lille smule uhygge. Men måske har du også oplevet flagermus flyve omkring ved højlys dag? Det er i hvert fald et fænomen, der ikke er helt ualmindeligt der,…
Det lille hus i den store skov
Vi har et fristed. En lille plet i den uendelige svenske skov. Et rødt træhus, der i daglig tale går under navnet “Det lille hus”. Alle årstider er bemærkelsesværdige her, men intet slår efteråret, når bævreaspene gulnes og skovbunden dufter…