Ugens naturhistorie: En strand fuld af tang
Der er ikke så meget at kigge på i naturen, når vi befinder os midt på vinteren, som vi gør lige for tiden. Men et sted, hvor man næsten altid kan finde noget interessant at kigge på, er på stranden.…
Ugens naturhistorie: Spiselige ører hænger på træerne
Der er svampe på menuen, når vi i denne uge sætter fokus på en brusket affære – nemlig almindelig judasøre, der er en af de få svampe, der også kan træffes her i de kolde vintermåneder. Svampen almindelig judasøre kan…
Ugens naturhistorie: En næbbet vintergæst
Om vinteren trækker mange danske ynglefugle mod syd, mens andre kommer til fra nord. En af dem er stor skallesluger, der kun har ganske få danske ynglepar, men til gengæld er en talrig gæst i vintermånederne. I denne uge sætter…
Ugens naturhistorie: Når kratluskeren bliver utålmodig
Vi er kun lige kommet i gang med vinterens anden måned, og allerede nu begynder det at krible ekstra meget i fingrene for at komme ud i foråret og kratluske. Så mens foråret synes alt for langt væk, må man…
Amerikansk sortand ved Dragsmur, 8. januar 2021
Amerikansk sortand er virkelig sjælden i Danmark. I går, d. 8. januar 2021, blev Østjyllands tredje fund af arten gjort ved Dragsmur. Coronasituationen betyder, at jeg er delvist hjemsendt fra mit arbejde på Naturhistorisk Museum. Det betyder, at jeg ikke…
Ugens naturhistorie: Et glimt af vinter
Nogle steder i det jyske startede det nye år med et sneklædt landskab. Så heldige var vi ikke, der hvor vi fejrede vores nytårsaften. Vi måtte nøjes med lidt nattefrost og rim i græsset. Men lige præcis rim kan være…