
Ugens naturhistorie: Havens (måske) smukkeste fugl
Der er mange gode kandidater til titlen som havens smukkeste fugl. En af topkandidaterne til titlen, er den livlige rødstjert, som er hovedpersonen i ugens naturhistorie.
Faste læsere af bloggen vil nok efterhånden have opdaget, at årets gang og arters optræden på forskellige tider af året betyder meget for os. Fuglene er iøjnefaldende, når de flyver omkring i haven, og de fylder meget i lydbilledet med deres sange og kald.

Derfor kan det nok heller ikke undre, at genkomsten af havens ynglefugle er en væsentlig begivenhed, som vi følger nøje med i. Siden vi flyttede ind for mere end seks år siden, har vi hvert år haft relativt mange ynglende fuglearter i haven. Munk, gærdesanger, tornsanger, havesanger, gransanger, musvit, blåmejse, sumpmejse, spætmejse, stor flagspætte, jernspurv, solsort, ringdue, stillits, gærdesmutte, rødhals, stær, landsvale, hvid vipstjert og rødstjert har alle ynglet i eller i nærheden af haven mindst én gang, mens vi har boet der. Og der er garanteret flere endnu.

Når der er så mange fugle i ens have, som der er i vores, kan det være svært at beslutte sig for, hvem der er favoritten. Men én ting er sikkert: Rødstjerten vækker altid jubel, når den endelig sidder ude i æbletræet og synger.

I år tog det virkelig lang tid, før vores rødstjerter dukkede op i haven, men pludselig en dag for en uges tid siden, sad der en hun lige der, hvor hunnen sidder hvert år. Få minutter senere dukkede hannen også op. De må simpelthen være ankommet nærmest samtidig, for de var der helt sikkert ikke dagen før. Måske har de endda fugltes ad på rejsen helt fra Sahelregionen syd for Sahara og hele vejen hjem til redekassen på gavlen af huset. Det er da en smuk tanke om en fugl, der virkelig kandiderer til titlen, som havens smukkeste fugl.
Du vil muligvis også synes om

Ugens naturhistorie: Flodbrinkernes svale
april 18, 2021
En tidlig majmorgen ved Øer
maj 25, 2021
En kommentar
Pingback: