Efterår,  Forår,  Sommer,  Ugens naturhistorie,  Vinter

Et år med historier om naturen

I dag er det et år siden, vi postede det første indlæg her på Naturhistorier.dk. Siden er der gået nu 53 uger med 53 forskellige historier fra naturen foruden turberetninger, hitjagter og vores egne største naturoplevelser i forrige årti. Vi ser nu tilbage på året der gik og et udpluk af nogle af vores egne favorithistorier.

Da vi for mere end et år siden besluttede at starte Naturhistorier.dk, var det vigtigt for os at fortælle historier om de arter og naturfænomer, som venter lige uden for døren. Vi ville ikke have fokus på, hvad naturen kan gøre for os, hvad der kan spises eller på anden vis udnyttes. I stedet skulle historierne kredse om, hvor fantastisk naturen er i sig selv og uden menneskelig indblanding. Er vi mon lykkedes med det?

På Lærkes top tre finder vi blandt andet de opskyllede lungegopler fra sensommeren 2019.
Emil fremhæver til gengæld fuglefodringen hjemme i vores egen have.

Det synes vi selv. Og langt hen af vejen er vi nok vores egne største kritikere. Så hvis vi er tilfredse, kan det ikke være helt skidt 🙂

At fortælle ugentlige historier fra naturen var også et godt benspænd for os selv. Bloggen her er jo kun en lille del af vores liv og hverdag og desværre ikke noget, vi har uendeligt med timer at bruge på. Måske ændrer dette sig en dag – hvem ved. Men derfor var det også godt for vores egen motivation at skulle præstere hver uge.

Nu ligger der så 53 “Ugens naturhistorie” her på bloggen. Et helt år i naturen samlet i små letlæste bidder. Langt hen af vejen er ideerne til den enkelte historie kommet let til os. Vi har som regel taget udgangspunkt i vores egne oplevelser for at holde det så aktuelt og nærværende som muligt. Andre gange har vi været nødt til at søge lidt i billedarkivet for at blive inspireret, når dagene på kontoret er blevet lange og tiden i naturen for kort.

På Emils andenplads finder vi sydtrækket af admiraler.
Og Lærke mindes de ekstremt nuttede unger af stor præstekrave

Når vi ser tilbage, er det blevet til 19 historier om fugle, 14 om insekter, 7 om planter, 4 om naturfænomener, 3 om edderkopper, 3 om pattedyr, 1 om svampe, 1 om krybdyr og 1 om livet i havet. Så det er nok let at se, at fuglene fylder rigtig meget i vores hoveder. Og heldigvis viser denne oversigt også, at der er masser af historier at sætte fokus på det næste år – og årene derefter.

Det kan være næsten umuligt at fremhæve nogle af sine “babyer” frem for andre, men herunder får I alligevel vores personlige favoritter. Klik på titlerne for at læse historierne. Hvad har I mon selv haft størst fornøjelse af at læse?

Emils top 3

  1. Nyd sensommerens svalekvidren
  2. 2.000 km på papirstynde vinger
  3. Fuglefodring i haven

Lærkes top 3

  1. Den lille anemone
  2. Strandens nuttede dunbolde
  3. Blå gopler skyller op på stranden
Den lille blå anemone er en rigtig forårsbebuder, og den ender på Lærkes førsteplads.
Til gengæld er det landsvalernes kvidren, der vinder Emils hjerte blandt vores mange naturhistorier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.